Portal biznesowy – Wiadomości / Informacje / Porady
Blisko ludzi

Jeden kurczak – wiele możliwości. Jak stworzyć rozbudowane menu na bazie kurczaka w złocistej panierce?

Panierka do kurczaka zachwyca chrupkością i złotą barwą. Soczyste mięso, wyrazisty smak… Kurczak po amerykańsku – w złocistej, chrupiącej i apetycznie postrzępionej panierce. Któż za nim nie przepada? Uwielbiany zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Doskonały do sałatki, do kanapki i jako samodzielne danie. Idealna baza do stworzenia pełnego menu Twojego lokalu gastronomicznego.

Panierka do kurczaka marki Holly Powder – kluczowy składnik soczystego kurczaka w amerykańskim stylu.

Przygotowanie kurczaka w chrupiącej, złotej panierce jest bardzo proste. Wystarczy mieć dostęp do produktów najwyższej jakości. Marynata i panierka – to one odpowiadają za smak, kolor, odpowiednią strukturę. Nie musisz sam tworzyć kompozycji ziół, przypraw, eksperymentować z rodzajami panieru. Wystarczy skorzystać z obecnych na rynku gotowych rozwiązań.

Znajdziesz je w ofercie producenta panierki Holly Powder – https://hollypowder.pl. Gotowa panierka do kurczaka i oferowane przez markę marynaty to doskonale skomponowane mieszanki, dzięki którym w łatwy sposób przygotujesz kurczaka o idealnej chrupkości, soczystości i smaku. Pokochają go nie tylko klienci Twojego lokalu, ale także cały Twój zespół. Dlaczego? Bo korzystanie z panierki do kurczaka to wygoda i łatwo powtarzalny, satysfakcjonujący efekt.

Panierka do kurczaka – sprawdzony sposób na chrupiące danie.

Marynowanie w „punkt” mieszanką Holly Powder i stosowanie panierki tej marki gwarantuje (zawsze tak samo) atrakcyjny smak, odpowiednią soczystość i wysolenie oraz przyjemną pikantność i aromatyczny zapach mięsa.

Panierka po usmażeniu jest chrupiąca, apetycznie postrzępiona. Doskonale trzyma się mięsa. W trakcie panierowania nie trzeba używać żadnych dodatkowych produktów, takich jak jajka, sól, pieprz czy inne przyprawy. To nie tylko znaczne ułatwienie, ale także oszczędność i wygoda.

Bez panierki do kurczaka ani rusz.

Gotowa panierka do kurczaka to świetny punkt wyjścia do przyrządzenia stripsów. Stripsy – kawałki mięsa drobiowego pokrojone w paski, zamarynowane i opanierowane są jedną z ulubionych Street Foodowych przekąsek.

Stripsy wykorzystasz także jako podstawę do przygotowania wielu pysznych dań, np. burgerów, wygodnych w serwowaniu na wynos oraz na dowóz. Kawałki kurczaka świetnie prezentują się w kubełku i w tej formie chętnie są zamawiane. Dobrze komponują się także w zestawie – z dodatkami takimi jak frytki lub krążki cebulowe.

Panierka do mięsa, kurczak i… wiele możliwości

Stripsy wykorzystasz do stworzenia burgerów lub pysznego sandwicha. Ciepłe pieczywo, świeże warzywa, aromatyczne sosy oraz chrupiące, sycące kawałki kurczaka to idealna przekąska na lunch. Burgery z kurczakiem to pożywne, smaczne i chętnie zamawiane danie, które wygodnie zapakujesz na wynos.

Panierowany kurczak świetnie komponuje się z wieloma dodatkami. Ser żółty, ogórek konserwowy, czerwona cebula… lista dodatków jest naprawdę długa. Możesz stworzyć własne kompozycje lub skorzystać z gotowych receptur. Holly Powder dla swoich klientów przygotowało bezpłatne przepisy na dania oparte na panierowanych kawałkach kurczaka.

kurczak burger w panierce

Quesadilla, tortilla, sałatka – z kurczakiem, czyli pyszne urozmaicenie.

Stripsy świetnie grają nie tylko z bułką, ale także z plackami typu wrap. Łącząc stripsy i tortillę z sałatą, pomidorem, ogórkiem lub na przykład z serem w prosty sposób przygotujesz to pyszne i modne danie. Tortilla czy quesadilla to atrakcyjna alternatywa dla popularnych burgerów.

Tortilla z kurczakiem i świeżymi warzywami kojarzy się ze zdrową, lekką przekąską, podobnie jak i sałatka. Pokrojone na niewielkie kawałki stripsy plus soczyste, chrupkie warzywa z dodatkiem aromatycznej oliwy lub ziołowego sosu to danie, o które warto wzbogacić menu każdego lokalu gastronomicznego. Fit sałatka z dodatkiem kurczaka to idealna opcja, po którą chętnie sięgną zarówno fani szybkiej kuchni, jak i dbający o linię.

Panierka do drobiu, która smakuje każdemu.

Kurczak w złotej, chrupiącej panierce to baza, na podstawie której przygotujesz urozmaicone menu swojego lokalu gastronomicznego. Stripsy to przekąska, po którą z apetytem sięgną dorośli i dzieci. W zależności od formy podania i dodatków stworzysz cały szereg atrakcyjnych i apetycznych dań, które z pewnością trafią w gusta Twoich klientów.