Portal biznesowy – Wiadomości / Informacje / Porady
Blisko ludzi

Główne sekrety imbiru – ulubionej japońskiej rośliny

Narodowa kuchnia Japończyków każdego dnia zyskuje nowych fanów na całym świecie. Jej dania zawsze cieszą się dużym uznaniem i sprawdzą się na każdej uczcie: od zwykłej kolacji po pracy po romantyczny piknik czy śniadanie. W dość krótkim czasie kuchnia japońska zdołała udowodnić całemu światu, że jej dania są nie tylko bardzo smaczne, ale także niesamowicie zdrowe. Dlatego ta kuchnia jest preferowana nie tylko przez tych, którzy chcą smacznie zjeść, ale także przez tych, którzy dbają o swoją sylwetkę. Rzeczywiście, kuchnia japońska, a raczej niektóre z jej potraw, mają się czym pochwalić pod względem korzyści, a sushi i bułki nie są wyjątkiem! Co jednak z innymi atrybutami japońskiego stołu: wasabi, sosem sojowym i imbirem? Eksperci zespołu KILOGRAMM SUSHI PROJECT Jaworzno opowiadają o dobroczynnych właściwościach imbiru, ulubionej rośliny na każdym japońskim stole. Zaczynajmy!

Dlaczego imbir podaje się do sushi?

Na początek określmy, dlaczego imbir jest zwykle podawany do sushi i rolek. Jeśli wasabi i sos sojowy są tradycyjnymi japońskimi przyprawami, to dlaczego imbir jest potrzebny? Rzeczywiście, ci, którzy dopiero zaczynają swoją znajomość z kuchnią Japończyków, mogą błędnie sądzić, że imbir to taka sama przyprawa jak wasabi z sosem sojowym, ale wcale tak nie jest.
Rzecz w tym, że japońscy mistrzowie cenią sobie przede wszystkim naturalny smak potrawy, więc przypraw praktycznie nie używa się tutaj w kuchni, a jeśli są, to już razem z gotowym daniem. Dlatego zawsze serwujemy sushi i rolki z wasabi i sosem sojowym – tak, abyś sam mógł kontrolować smak potrawy. Ale co tam robi imbir?
Kuchnia japońska to cały fajerwerk smaków, a do tego jest tak różnorodna i wielopłaszczyznowa, że ​​czasem można się w niej po prostu pogubić. Do tego służy imbir. Spożywa się go pomiędzy kilkoma rolkami z różnymi nadzieniami, gdyż doskonale oczyszcza kubki smakowe i daje możliwość pełnego delektowania się smakiem każdego kawałka. Dlatego w żadnym wypadku nie jedz imbiru z rollami i sushi, ponieważ Japończycy uznaliby taki akt w złym guście. Musisz go jeść tylko pomiędzy różnymi rodzajami potraw.

Korzyści z imbiru

Zgadzam się, trudno sobie wyobrazić jakikolwiek zestaw sushi, który byłby serwowany bez imbiru. Japończycy mają szczególny stosunek do tej rośliny i nie bez powodu, ponieważ Japończycy słusznie uważani są za naród stulatków, a dieta odegrała w tym ważną rolę. Imbir może pochwalić się znaczną liczbą przydatnych właściwości, w tym zwiększoną wydajnością, lepszym trawieniem, łagodzeniem bólów głowy i zatrzymaniem procesu starzenia. Oczywiście mówimy wyłącznie o prawdziwym, wysokiej jakości imbirze. Dlatego zamawiając sushi i rolls, bądź ostrożny i wybieraj tylko odpowiedzialne lokale, które gwarantują absolutną jakość swoich produktów i usług. Jednym z takich lokali jest KILOGRAMM SUSHI PROJECT. Zamawiamy wyłącznie ekologiczne i świeże produkty najwyższej jakości, z których nasi mistrzowie tworzą prawdziwe kulinarne arcydzieła. Dlatego ciągle jesteśmy zamawiani. W dodatku zamawianie w Kilogramach jest równie proste jak obieranie gruszek – wystarczy jeden telefon, a Twoje ulubione rolki znajdą się na Twoim stole!

KILOGRAMM SUSHI Jaworzno – niesamowity smak, walory zdrowotne i jakość gdziekolwiek jesteś!